Ha Trump kicsi kezeiről írnál Wikipédia cikket, szólunk, nem lesz könnyű

Egy Trump kezeinek méretéről szóló incidens ugyanis nem húzta sokáig az oldalon. Mert nem volt "enciklopédikus" tartalom.

Azt hihetnék, Trump kezei csak a mostani elnökválasztási kampány kezdete óta kerültek ennyire a figyelem középpontjába, de ez közel sincs így.

Harminc (!) évvel ezelőtt, a ma már nyomtatásban nem is létező Spy magazinban Graydon Carter “közönséges, rövid ujjú embernek” nevezte Trumpot. Carter érzései nem sokat változtak azóta sem, hiszen tavaly novemberben a Vanity Fair-ben így fogalmazott:

a mai napig kapok leveleket Trumptól. Mindig egy róla készült fotó van a borítékban, általában egy magazinból kitépett oldal. Mindegyiken bekarikázza a kezét, abból a bátor vállalkozásból, hogy kiemelje az ujjai hosszát

Még április elején született egy Wikipédia cikk erről az incidensről. Azóta viszont letörölték, az indok pedig az volt, hogy

Valószínűleg, ha valaki a szakmailag kifogástalan érveléstechnikájáról akarna cikket gyártani, arra rábólintana a Wikipédia. Úgy tűnik, kicsik a kezei, de azért sokáig elérnek, főleg, ha a megítéléséről van szó.

(Independent)