Lángol az orosz védelmi minisztérium

A Moszkva belvárosában álló épület több emelete is ég.

Tűz ütött ki az orosz védelmi minisztérium épületében, Moszkva belvárosában. A tüzet a legmagasabb, ötös fokozatúnak minősítették.

A lángok a födémeken keresztül a épület harmadik, negyedik és ötödik emeletére is átterjedtek.

A katasztrófavédelem egyik munkatársa az Interfax orosz hírügynökségnek azt mondta: a tüzet az épület elektromos hálózatának hibája okozhatta.

Az RT cikke szerint az épületből legalább 37 embert menekítettek ki. Az eddigi információk alapján senki sem sérült meg.

Tűzoltók dolgoznak az orosz védelmi minisztérium moszkvai épületében keletkezett tűz eloltásán – Fotó:Europress

A TASZSZ arról számolt be, hogy a védelmi minisztérium épületének 3500 négyzetméternyi területe áll lángokban. Egy illetékes szerint a tűz oltását az erős szél is nehezíti, ami miatt könnyen továbbterjednek a lángok az épület régi, fából készült födémjei közt.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint 253 személy és 72 technikai eszköz vesz részt az oltásban, de növelni fogják a létszámot. Egy tűzoltó hőgutát kapott, de a helyszínen ellátták.

Az épület minden helyiségét vízzel öntözik. A tűz fenyegeti Zsukov marsall múzeummá alakított irodáját is, amelynek megvédésére nagy erőkkel összpontosítanak. (MTI)

Címkék: oroszországtűz