Agyafúrt módszerrel segített egy csapat gyerek a helikopteres rendőröknek

Mintha egy ifjúsági kalandfilm jelenete vált volna valóra.

Ha azt hiszi, hogy a rendőröket kisegítő, bűnözők orra alá folyton borsot törő, agyafúrt, és talpraesett gyerekek csak a mesékben léteznek, nagyon téved, és ezt ön is be fogja látni, ha megnézi az angol légi rendőrség videóját.

A felvétel húsvétkor készült az angliai Surreyben fekvő kis falu, Capel közelében. Egy nagy csapat gyerek az angolszász hagyományoknak megfelelően tojásvadászatot játszott, vagyis a természetben elrejtett édességek, és apró ajándékok után kutattak. Ekkor tűnt fel az égen, majd kezdett el körözni a terület fölött a rendőrségi helikopter.

A helyi rendőrök azért kértek légi támogatást, mert nem tudtak két gyanús alak, feltehetően bűnözők nyomára bukkanni, akiket korábban egy elhagyatott épület közelében láttak. A gyerekek, és velük együtt játszó felnőttek hamar rájöttek, hogy mi történik körülöttük. Akkor eszükbe jutott, hogy nem sokkal korábban láttak két idegent a környéken. Nem sokat töprengtek: a földre feküdtek, és nyíl alakot formálva mutatták a helikopternek, hogy merre keressen.

Nem sokkal később a két gyanúsítottat, egy 27 és 28 éves férfit betörés vádjával letartóztatták. A rendőrség nagyon hálás volt a segítségért, a szóvivő is úgy nyilatkozott, hogy olyasmire, ami történt, csak valamilyen kalandfilmben számítana.

(The Gurdian)