A motorházba ragadt ötméteres fával autózott egy részeg sofőr – videó

Erős anyaggal indította el új Facebook-oldalát az illinois-i Roselle város rendőrsége, ami március elején kezdett el posztolni a közösségi oldalra.

Az amerikai kisváros rendőrségét igencsak meglepte, milyen nagy sikert aratott a március 4-én megosztott, két fényképpel illusztrált történetük egy, még januárban történt igazoltatásról. A kisváros rendőrfőkapitány-helyettese a helyi sajtónak elmondta: csak az ittas vezetés veszélyeire akarták felhívni az emberek figyelmét új Facebook-oldalukon, és nem gondolták, hogy bejegyzésüket tízezrek fogják megosztani és like-olni, és több mint ötezer hozzászólás érkezik rá.

A kérdéses eset még január 23-án, nagyjából este 11 órakor történt a Chicago közelében található kisvárosban. A rendőröket egy autós riasztotta azzal, hogy a város legforgalmasabb útján egy autós úgy közlekedik, hogy motorházából egy nagy, nagyjából öt méter magas fa áll ki. Egy rendőrjárőr hamar észre is vette a Lincolnt, aminek hűtőrácsába ékelődve ott volt a fa.

A rendőr gyorsan félre is állította a sofőrt, akiről hamar kiderült, hogy ittasan vezetett. Az 54 éves Maryann Christy a rendőröknek elmondta: valahol a Roselle-el szomszédos Schaumburg városában ütközött neki a fának, de azt már nem tudta megmondani, hogy pontosan hol történt a baleset. Azaz több mérföldet autózott a hűtőrácsába ragadt ötméteres fával.

A roselle-i rendőrség az előző hét pénteken közzétett fényképeket hétfőn egy videóval spékelte meg. Mint írták, sokan kérték tőlük, hogy tegyék közzé a rendőrautó fedélzeti kamerájának felvételét az igazoltatásról. Ráadásul voltak, akik nem akarták elhinni, hogy igaz a történet, és a részeg nő tényleg a motorházba ragadt fával autózott.

“Igen, ez igaz, és megtörtént” – írta a rendőrség, hozzátéve: “HA ISZIK, NE VEZESSEN!”