Afrikai diákra támadtak Indiában, öt embert őrizetbe vettek

Az India egyik egyetemi és tudományos központjának számító városban rengeteg külföldi diák tanul.

Őrizetbe vett öt embert az indiai rendőrség csütörtökön az indiai Bangalore-ban, néhány nappal azután, hogy feldühödött tömeg támadott meg egy tanzániai diákot.

Az India egyik egyetemi és tudományos központjának számító városban rengeteg külföldi diák tanul.

A támadás még vasárnap történt. A 21 éves lányt és barátait egy autóbaleset helyszínének közelében támadta meg a feldühödött tömeg, miután egy szudáni fiatal alig egy órával korábban halálra gázolt egy helyi lakost.

Felgyújtották az autónkat. Letépték a pólómat. Ott álltam félmeztelenül. Elmenekültünk, hogy mentsük a bőrünket, idézte az áldozatot a Times of India című lap.

A lány azt is elmondta, hogy felugrottak egy buszra, de a sofőr nem volt hajlandó elindulni, a többi utas pedig lekergette őket a járműről, aki pedig adott neki egy pólót, azt meg is ütötték.

A rendőrség arról számolt be, hogy közlekedési szabálysértés miatt vizsgálódnak, és szerintük az ügynek nincs rasszista színezete.

A lány tanúvallomásában viszont arról számolt be, hogy a rendőrök sem védték meg, amikor segítséget kért, hanem azt mondták neki, hogy az afrikaiak mind hasonlóan néznek ki, inkább segítsen megtalálni azt a fekete férfit, aki elgázolt egy helyi nőt.

Tanzánia indiai nagykövete elmondta: az országban élő honfitársai csalódottak és rémültek, miután hasonló esetek rendszeresen előfordulnak Indiában, évente több afrikai ér támadás. Az indiai külügyminiszter szégyenteljes támadásnak nevezte a történteket, s a felelősök mielőbbi megbüntetését szorgalmazta.

(AFP, MTI)