Négy ukrán is volt a Burkina Fasó-i áldozatok között

Három nő és egy kilencéves fiú is meghalt.

Négy ukrán is van az ouagadougoui terrortámadás és túszejtés 29 halálos áldozata között, három nő és egy kilencéves fiú, adta hírül vasárnap Ukrajna külügyminisztériuma.

A tájékoztatás szerint mindannyian egyazon család tagjai. Az egyik nő résztulajdonosa volt annak a kávézónak, melyet – a szemben lévő szállodával együtt – megtámadtak a merénylők. A kávézó másik tulajdonosa az asszony olasz férje volt, aki szintén életét vesztette a támadásban. A kilencéves fiú közös gyermekük volt. Rajtuk kívül a feleség anyja és nővére is meghalt a terrorakcióban.

Az olasz külügyminisztérium nem erősítette meg a gyermek halálhírét, csak annyit közölt, hogy a fiú bent volt a kávéházban a támadáskor. A 29 halálos áldozat között az ukránokon kívül legalább nyolc ország állampolgárai vannak: hét Burkina Fasó-i, hat kanadai, két francia, két svájci, egy holland, egy egyesült államokbeli, egy portugál, egy líbiai.

A pénteken kezdődött támadást és a szombat reggelig elhúzódott túszdrámát az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya (AQIM) vállalta magára. Tavaly novemberben ugyanez a szervezet jelentkezett a mali főváros, Bamako egy luxusszállodája elleni támadás elkövetőjeként is. A bamakói túszdrámában 20 embert öltek meg.