Rendőrnek adta ki magát egy férfi, hogy az apja ne tudjon prostizni

Nemes cél ide, vagy oda: a 21 éves fiút letartóztatták és vád alá helyezték.

Ha egy civil rendőrnek adja ki magát, akkor teljesen mindegy mi volt a célja. Ugyanolyan bűncselekménynek számít akkor is, ha kamubírságokat szab ki, meg akkor is, ha történetesen csak prostikat akar elijeszteni a lakása környékéről.

Egy 21 éves kínai férfi célja az utóbbi volt: nem akarta, hogy az apja örömlányokra verje el a pénzét. Guo az igazi rendőröknek azt mondta, hogy miután az apja pénzt kért tőle kölcsön, megtudta, hogy egy prostira akarja elverni. Ezért találta ki, hogy rendőrnek öltözve fog fel-alá járkálni a házuk környékén az örömlány így majd elmenekül, még mielőtt elvégezhetné munkáját.

Képünk csak illusztráció, ők valódi rendőrök (fotó: Europress)

Guonak nem csak álegyenruhája volt: egy műanyag pisztoly, játékbilincsek, de még egy hamis golyóálló mellény is kiegészítette a felszerelését. Bevallotta: a január elsejei volt a harmadik alkalom, hogy így riasztott el örömlányokat a környékről. A módszere pedig fényesen bevált. Eddig.

Az álrendőr Guo – aki egyébként egész életében rendőr szeretett volna lenni, de csak a biztonsági őrségig vitte – azon bukott le, hogy megijedt egy kóbor kutyától. Előkapta az interneten rendelt sokkolóját és az állatra lőtt vele, amit azonnal jelentett egy felháborodott szemtanú, az igazi rendőröknek.

(via The Independent)