Békítő vallási kijelentés miatt rúghatják ki az amerikai főiskolai tanárt

Nem jött be az isteni párhuzam az evangélikus főiskola oktatóinak.

Lépéseket tesz az illinoisi Wheaton College vezetősége, hogy kirúgják az evangélikus főiskola egyik politológia professzorát, miután a tanárnő kijelentette, hogy a keresztények, és a muszlimok ugyanazt az istent tisztelik – írja a Reuters.

A botrányt Dr. Larycia Hawkins december 10.-i Facebook posztja váltotta ki. A professzorasszony egy képet osztott meg magáról, amin hidzsábot visel. A fotó alá leírta, hogy azért hordja advent idején a muszlim nők fejkendőjét, hogy az Egyesült Államokban egyre fokozódó iszlamofóbia idején kifejezze szolidaritását a muszlim híveknek. „Végtére is, ugyanazt azt az Istent imádjuk” – írta.

A kollégák egy csoportjának, és a főiskola igazgatójának nagyon nem tetszett a kiállás: nyomásukra, Philp Ryken, a főiskola elnöke fizetés nélküli szabadságra küldte a tanárnőt. Hawkins kritikusainak azonban ez nem volt elég, január 5-én, kedden közleményt adtak ki, amiben követelték, hogy Hawkinst végleg rúgják ki a Wheaton-ből

Bírálói szerint nem az a gond, hogy Hawkins hidzsábot viselt, hanem az, hogy teológiai állásfoglalása összeegyeztethetetlen a Wheaton elveivel. Az ügyben a végső szót, a felek meghallgatása után egy iskolai bizottság mondja majd ki.