Lerombolt egy 140 éves hidat egy kamionos, mert nem tudta, mennyi hat tonna

Hiába volt egyértelműen jelezve hat tonnánál nehezebb járművekkel nem lehet felhajtani az Indiana államban lévő hídra, a fiatal sofőrnek a szám semmit sem mondott.

Meglepő magyarázatot adott a rendőröknek egy 23 éves nő arra, miért hajtott rá 30 tonnás kamionjával egy 1880-ban épült kis hídra az indianai Paoli városában, karácsony napján. Amikor Mary Lambright át akart menni a kovácsoltvasból készült történelmi hídon, a szerkezet nem bírta el a jármű súlyát, és leszakadt. Sőt, a jármű még túl nagy is volt, és beragadt a vasgerendák közé, felgyűrve a túl magas vontatványt.

A baleset után sokan értetlenkedtek azon, hogy a nő miért akart átmenni a nagy járművel a hídon, aminél közlekedési táblák jelezték, hogy nem lehet feléhajtani rá teherautókkal, és hat tonnánál nehezebb járművekkel. A sofőr a rendőröknek elmondta, hogy személyautóval már többször is átment a hídon, és tudott a figyelmeztető táblákról.

Amikor megkérdezték tőle, hogy akkor mégis miért döntött az áthajtás mellett, Lambright elismerte, hogy fogalma sem volt arról, mennyi hat tonna – közölte az Orange megyei rendőrség a Facebook-oldalán. Egészen pontosan azt nem tudta, hogy az mennyi fontban. A nő egyébként azért került a hídhoz, mert elnézett egy fordulót, és nem akart a nagy járművel visszatolatni, és inkább a hidat választotta.

A kamiont végül csak a híd szétvágásval tudták kiszabadítani és elszállítani a helyszínről. A híd helyreállítása várhatóan több hónapig tarthat – írta a WDRB News.