Kiadtak egy videót arról, ahogy két rendőr agyonlő egy feltartott kezű férfit

Egyáltalán nem tiszta a helyzet.

Mostanában majdnem minden hétre jut egy hasonló eset az Egyesült Államokban. Most Gilbert Flores augusztusi lelövéséről került elő a második videó. A felvétel majdnem egy órás, de legfontosabb események az első nyolc percben történnek. Két texasi sheriffhelyettes érkezik egy látványosan zavart férfi háza elé. Hét és fél percig vitatkoznak, majd a rendőrök hirtelen lelövik a férfit. A furcsaság az, hogy Flores elvileg feltartott kézzel állt a lövések pillanatában, mintha megadná magát. A rendőrök szerint kés volt nála, és az egyik kezét nem látni egy oszloptól.

Ettől függetlenül a 41 éves férfi látványosan zavartan és veszélyesen viselkedett. Sőt, a rendőrökhöz beérkező hívás alapján meg is akart halni. Flores édesanyja hívta őket, azt mondta, a fia összeverte a feleségét és van nála egy kés, tör-zúz a szobában. Közben időnként hallani Gilbert Flores üvöltését a háttérben.

Azt mondja, meg kell ölniük, itt az ideje. Sőt, rendőrséggel fog öngyilkos lenni, mert fegyvere van és hajlandó harcolni a rendőrökkel. A Flores-család beperelte a rendőrséget, a rendőröket pedig bíróság elé állítják, mert úgy érzik, ebben e helyzetben jobb mindent nyilvánosan tisztázni.