Németországban szerezhették be fegyvereiket a párizsi terrortámadók

A nyomozás szálai Stuttgartba vezetnek.

Ügyészségi dokumentumra hivatkozva azt állítja a Bild, hogy egy német fegyverkereskedőtől, interneten rendelték meg fegyvereiket az Iszlám Állam azon terroristái, akik november 13-án 133 embert gyilkoltak meg Párizsban.

A hvg.hu cikke szerint a négy Kalasnyikovot november elején rendelték meg a szélsőségesek, a két kínai gyártmányú AK47-est, illetve két jugoszláv gyártmányú Zastava M70-est november 7-én vásárolták meg. A hatóságok egy bizonyos Sascha W. után nyomoznak, a 34 éves baden-württembergi férfi a darkneten adta el a fegyvereket, a szálak Stuttgartba vezetnek.  A Bild szerint a 34 éves férfit a német hatóságok letartóztatták, okostelefonján négy e-mail arról tanúskodik, hogy értékesített fegyvereket egy “párizsi arabnak”.

A Baden-Württemberg tartományi Magstadtban élő férfit már az év eleje óta figyelték a német hatóságok, és rögzítettek adatokat arról, hogy augusztus 14-től november 18-ig nyolc esetben követett el illegális fegyverkereskedelemnek minősülő cselekményeket. Egyebek között azzal gyanúsítják, hogy riasztófegyvereket házilagos gyártású alkatrészek segítségével átalakított éles fegyverré, majd értékesített egy illegális online platformon.