Állatkínzás: pillanatragasztót öntöttek két kutyakölyök szemébe

És még öngyújtóval is égették az alultáplált és kiszáradt kölyköket, akik járókelőknek és egy amerikai menhelynek köszönhetik életüket.

Állatkínzók ellen indult nyomozás egy pennsylvaniai kisvárosban, ahol két nyolchetes kiskutyát találtak, akiknek szemeit valaki pillanatragasztóval ragasztotta össze – jelentette a helyi sajtó. A labrador-masztiff keverék kutyákra egy dobozva rakva bukkantak állatbarátok egy cég telephelye előtt.

A két kölyköt a yokuni  Pet Adoption League állatmenhelye vette magához. Az állatorvosi vizsgálatok alatt kiderült, hogy a szemeik leragasztása mellett meg is égették őket a szájuk és orrukon, feltehetően egy felhevített öngyújtót nyomhatott valaki rájuk. A kutyusok emellett alultápláltak voltak, férgesek és ki voltak száradva.

Egyikük az orvosok szerint egyik szemére végleg megvakult a kínzás miatt. A másik kutyus a lábát húzta, amikor rátaláltak. Először azt gondolták, el van törve, de később kiderült, hogy az éhezés miatt nem fejlődtek ki rendesen az izmai és azért sántult le.

A két kutyára örökbeadás vár, amit teljesen egészségesek lesznek. Az elkövetőre pedig vádemelés, ha a helyi hatóságoknak sikerül elfogniuk. A menhely vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: nagyon sok tippet kaptak az esettel kapcsolatban, és már „van ötletük arra”, hogy ki lehetett a kölykök gazdája, így remélhetőleg hamar kézre fog kerülni a két kutyakölyök kínzója.