Németország és Ausztria ragaszkodik

Ez egy új háború, amely szintén megtervezett egy bűnözőkből álló hadsereg által - mondta a francia miniszterelnök a vegyi támadást felvető beszédében. Egy új felvételen látszik, hogy egy fiatal lány túléli a támadást. Egy montreali férfit elfogtak a fenyegető üzenete miatt.

Németország és Ausztria továbbra is ragaszkodik az európai migrációs válság terheinek megosztásához és az Európai Unióba érkező menekültek tagállamok közötti elosztását szolgáló tartós rendszer kialakításához – szögezte le Angela Merkel német és Wertner Faymann osztrák kancellár csütörtökön Berlinben.

Angela Merkel az osztrák kormányfővel folytatott tárgyalása előtt tett sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy a német és az osztrák hatóságok együttműködése révén sokkal rendezettebben halad a menedékkérők beléptetése Ausztriából Németországba, mint néhány hete.

Ugyanakkor nem a német-osztrák határ, hanem az uniós külső határ biztosítása jelenti a megoldást, ha a menekültek számának “csökkentéséről, rendről, irányításról és legalizálásról beszélünk”.

Ezért gyorsan ki kell építeni a hot spotokat, támogatni kell Görögországot, és meg kell erősíteni a Frontex uniós határőrizeti ügynökséget – mondta Angela Merkel.