Késsel támadtak egy ortodox zsidó férfira Milánóban

Tíz késszúrással megsebesítettek egy ortodox zsidó férfit Milánóban. Az ismeretlen elkövető arcát elfedve támadt.

Tíz késszúrással megsebesítettek egy ortodox zsidó férfit Milánóban. Az ismeretlen elkövető arcát elfedve támadt, jelentette csütörtök este a milánói zsidó közösség.

Az északolasz városban élő zsidókkal szembeni eddigi legsúlyosabb támadásnak nevezte a történteket Raffaello Besso, a milánói zsidó közösség társelnöke.

A közösség hivatalos honlapja szerint az ortodox fiatalembert egy kóser étterem előtt megközelítette egy fejét kapucnival elfedő férfi, és rátámadt. A tíz késszúrás többsége a férfi arcát érte. Az elkövető ezek után elmenekült a helyszínről. Az olasz terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság (Digos) az utcai kamerák felvételeinek segítségével igyekszik azonosítani a támadót. Olasz hírügynökségi beszámolók szerint a szemtanúk egy része olaszul hallotta kiáltani az elkövetőt, mások szerint a támadó arab volt. A sérültet kórházba szállították, állapota nem súlyos. Az ortodox férfi egy afgán származású rabbi rokona.

Ruggero Gabbai, a milánói zsidó közösség tagja és az olasz kormányt vezető Demokrata Párt (PD) képviselője szerint a támadás az utóbbi hónapokban Párizsban és a Közel-Keleten történt esetekre emlékeztet, amelyekben szintén zsidókat késeltek meg. Ruth Dureghello, a római zsidó közösség elnöke kijelentette, hogy a Milánóban történtek az Iszlám Állam (IÁ) terrorista szervezet felhívásainak következményei, amelyek a világ minden részén a zsidóellenes támadásokat hirdetik.

(MTI)