Tizenhárom év után került elő egy eltűnt gyermek

A rendőrség az első pillanattól kezdve sejtette, hogy ki áll a gyermekrablás hátterében, de egészen eddig nem volt használható nyom, amin elindulhattak volna.

Sértetlenül, épen és egészségesen került elő az ohioi Clevelandben egy fiú, akinek az eltűnését tizenhárom évvel ezelőtt jelentették be Alabamában – írja a CNN.

Julian 2002-ben, és 2015-ben (Fotók: National Center for Missing and Exploited Children)

Az akkor ötéves Julian Hernandez az édesanyjával élt egy Vestavia Hills nevű városban, amíg 2002. augusztus 28-án nyoma veszett. A gyermek apja, Bobby Hernandez volt az elsőszámú gyanúsított: nem csak anya, a rendőrség is úgy gondolta, hogy a családtól különélő férfi rabolhatta el a gyermeket.

Bobby Hernandez (fotó: Cuyahoga County Prosecutor’s Office)

Egészen 2015. november elsejéig azonban nem volt semmilyen használható nyom, amin a nyomozók elindulhattak volna. Aznap azonban az FBI clevelandi irodája kapcsolatba lépett a Vestavia Hills-i rendőrséggel. A már tizennyolc éves Julian egy főiskolára próbált beiratkozni, de nem stimmeltek az adatai. Az iskolai tanácsadójával megpróbálták kideríteni, hogy mi lehet a baj, ekkor jöttek rá, hogy Julian szerepel az eltűnt gyermekek adatbázisában.

A fiú és az apja egészen addig álnéven éltek. Miután kétségtelenül beigazolódott, hogy Julian azonos a 2002-ben eltűnt kisfiúval, a hatóságok értesítették az édesanyját. Az apát Bobby Hernandezt letartóztatta a rendőrség, jelenleg előzetesben várja a tárgyalását, az óvadékát negyedmillió dollárban állapította meg a bíróság. Az első meghallgatása november 12-én lesz.