Lezuhant orosz gép: felfüggesztik a Boeing 737-esek hatósági engedélyét

Azt szeretnék, ha Oroszországban újra regisztrálnák az orosz légitársaságok által használt összes külföldi gyártású repülőgépet.

Az orosz Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) felfüggeszti az Oroszországban használatban lévő Boeing 737-es típusú repülőgépek hatósági engedélyét – jelentette a helyi média csütörtökön.

A RIA Novosztyi hírügynökség arról számolt be, hogy a hatóság azt szeretné, ha Oroszországban újra regisztrálnák az orosz légitársaságok által használt összes külföldi gyártású repülőgépet.

Az intézkedést néhány nappal azután jelentették be, hogy Egyiptomban lezuhant a Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) orosz légitársaság egyik, Írországban regisztrált utasszállítója, egy Airbus A-321-es. A gépen 217 utas – köztük 17 gyermek – és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki nem élte túl.

A MAK a több egykori szovjet tagköztársaság által a polgári légiközlekedésről és légtérhasználatról 1991 utolsó napjaiban kötött megállapodás alapján létrehozott végrehajtó szerv.

(MTI)