Csomagot küldtek Izraelbe, egy halott nagymama volt benne

Egy tizenegy napja elhunyt nyolcvanéves asszonyt küldtek rokonai ilyen különös módon Izraelbe.

Csomagként küldték Oroszországból egy tizenegy napja halott idős asszony testét Izraelbe, hogy ott temessék el, írja a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet.

A tel-avivi Ben Gurion repülőtéren a hatóságok egy kartondobozban kedd reggel egy holttestet találtak, de a Moszkvából jött csomag mellett nem leltek semmiféle iratot, amellyel személyazonosságát megállapíthatták volna.

A merényletek halottainak azonosítására létrejött izraeli szolgáltatás, a Zaka felderítette, hogy egy tizenegy napja elhunyt nyolcvanéves asszonyt küldtek rokonai ilyen különös módon Izraelbe.

A holttestet rejtő kartondobozt a feladók alaposan nejlonba tekerték, de semmiféle iratot nem mellékeltek, így a külügyminisztérium és a Zaka Oroszországban élő képviselője segítségével sikerült csak kinyomozni, hogy Eszter Zizuva földi maradványait rejtette a csomag.

Az Izraelben fellelt rokonság a Ynetnek elmondta, hogy a halott nagyon jó asszony volt, akinek az volt az utolsó kívánsága, hogy Izrael földjén temessék el. A Zaka segítségével a család beszerezte a szükséges iratokat, és az elhunytat Asdódban örök nyugalomra helyezték.

A Zaka képviselője a The Times of Israel című angol nyelvű honlapnak azt is elmondta, hogy két éve volt már volt egy hasonló esetük: akkor egy férfi egy repülőjáraton bőröndben szállította Izraelbe halott édesanyját, mert túl költségesnek találta a hivatalos procedúrákat.