Hetekig élt anyja holttestével egy motelben, miután megfojtotta

Az amerikai férfi ezután keresztülautózott több államon, és anyja holttestét „szemétként hajította el”.

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy New York államban élő 48 éves férfi ellen, aki a rendőrség közlése szerint megfojtotta 76 éves édesanyját egy motelszobában, majd feleségével együtt hét héten át éltek együtt a nő holttestével – jelentette a Poughkeepsie Journal. A hatóságok Charles Cole mellett a feleségét is letartóztatták, aki segített neki a holttest eltüntetésében.

A rendőrök elmondása szerint Cole még augusztus 16-án ölte meg édesanyját Pleasant Valley városának egyik moteljében, ahol feleségével együtt hárman laktak. A rendőrség október hatodikán kivonult hozzájuk, miután a nő rokonai jelezték, hogy nem tudnak vele kapcsolatot teremteni.

Charles Cole pár órával a rendőrök távozása után egy műanyag ládába rakta anyja holttestét, majd Dél-Karolinába autózott vele, és a nő maradványait egy autópálya mellett „kidobta, mint egy szemetet” – közölte a New Yorki-i állami rendőrség egyik tisztje. A nő holttestét október 17-én találták meg dél-karolinai rendőrök. Másnap letartóztatták Charles Cole feleségét, a férfit pedig öt nappal később.

A motel, ahol a 48 éves férfi a rendőrség szerint heteken át élt együtt anyja holttestével

Azt nem lehet tudni, hogy a férfi miért ölte meg édesanyját, és a rendőrség azt sem közölte, hogy a holttesttel miért autózott el egészen Dél-Karolináig New York államból.

Az érintett motel vezetője a Journalnak elmondta: alkalmazottai többször is jártak Cole szobájában abban az időszakban, amikor a rendőrség szerint a holttest ott volt elrejtve, de egyszer sem látták. A férfi elmondása szerint semmi sem utalt arra, hogy ott egy holttest lenne, és szagokat sem lehetett érezni. Sőt, a motel alkalmazottai élve sem látták a férfi anyját. Elmondásuk szerint csak két kutya volt a házaspárral, akik közül az egyiket hátrahagyták, amikor kiköltöztek. Az állat egy menhelyre került.