Általános iskolás gyerekek öltek meg egy tanárnőt az iskolában, rablás közben

A 11 és 13 év közötti gyerekek egy bottal verték meg az 52 éves nőt, aki egyedül volt a kínai iskolában.

Három kisgyerek ölt meg egy 52 éves tanárnőt egy kínai általános iskolában, ahova vasárnap törtek be, hogy kirabolják az épületben egyedül lévő nőt – jelentette a kínai állami sajtó. A 11 és 13 év közötti fiúk vasárnap támadtak rá a tanárnőre a kínai Lianqiao városában. A beszámolók szerint egy bottal verték meg, majd rongyot tömtek a szájába és az egyik mosdóba cipelték, ahol a nő életét vesztette.

A három fiú egy mobiltelefont, valamint kétezer jüant, azaz nagyjából 86 ezer forintnak megfelelő összeget zsákmányolt a nőtől. Az elkövetőket – akik nem abba az iskolába jártak, ahol a rablógyilkosság történt – másnap tartóztatta le a helyi rendőrség.

A kínai sajtóban megjelent hírek szerint a három fiúk mindegyike úgynevezett „hátrahagyott gyerek” volt. Ők olyan gyerekek, akiknek szülei más városokba mennek dolgozni, és gyermekeiket hátrahagyják, általában a nagyszülőkre bízva őket. Kínában nagyjából hatvanmillió ilyen „hátrahagyott gyerek” él, akik közül nem mindenki olyan szerencsés, hogy rokonok, vagy akár az állam figyeljen rájuk: nagyjából kétmillió gyerek teljesen magára maradt, szüleik távozása után.