Életéért küzd egy 15 éves, egy Facebook-kihívás miatt

Súlyos égéséi sérülésekkel fekszik kórházban egy floridai fiú, aki tisztító alkoholt öntött magára, majd egyik barátja meggyújtotta.

Gépekkel tartanak életben egy 15 éves kamasz fiút egy floridai kórházban, miután egy Facebook-kihívás miatt súlyos égési sérüléseket szenvedett – jelentette a helyi sajtó. Robert Seals a szomszédságában lakó gyerekkel játszott a közösségi oldalon terjedő „tűzkihívás” nevű játékot, aminek résztvevői éghető anyaggal – leginkább tisztításra használatos alkohollal – öntik le testük egy részét, majd meggyújtják.

A helyi rendőrség közlése szerint a testének húsz százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett fiú saját maga öntötte testére az alkoholt, majd egyik barátja gyújtotta meg. A fiút elborító lángokat nagynénje oltotta el, miután látta, hogy mi történt. Seals a karjain, mellkasán, hátán és nyakán égett meg, és nagynénje elmondása szerint alig kapott levegőt.

A fiút az eset után egy nappal átszállították egy Cincinnatiban található kórházba, ahol különleges kezelést tudnak adni égési sérüléseire. A gyereket felgyújtó kamasz ellen egyelőre nem indított eljárást a rendőrség, mert a fiú saját maga kérte, hogy gyújtsa meg.