Meg kell szüntetni a nyugdíjasok támogatását, mert „úgyis meghalnak a következő választásig”

Meghökkentő és kissé morbid javaslatot tett egy brit kutatóintézet igazgatója.

Saját bevallása szerint is „kissé morbid” javaslatot tett egy alacsony adókért kampányoló brit kutatóintézet igazgatója. Alex Wild az Independent cikke szerint azt a tanácsot adta a konzervatívoknak, hogy rögtön a választások után drasztikusan csökkentsék a nyugdíjasoknak járó támogatásokat, mint az ingyen televízióadás, az ingyenes buszbérletek vagy a téli fűtéstámogatás.

Wild kijelentése nem e terv miatt kapott figyelmet, hanem indoklása miatt, amiben kifejtette, a megszorításokat miért kell a lehető leggyorsabban végrehajtani a választások után. Elmondása szerint azért lenne praktikus gyorsan lépni, mert akik életét a döntés igazán érinti, jó eséllyel már úgysem fognak szavazni a következő választáson, mert addigra meghalnak. Vagy ha nem halnak meg, addigra már nem is fognak emlékezni arra, hogy melyik kormány is vette el tőlük a téli fűtéstámogatást.

„Ez lehet, hogy egyike lesz azoknak a dolgoknak, amit később megbánok, hogy kimondtam, de ez lenne a praktikus tanácsom a kormánynak” – tette hozzá Wild.