Sok a halott az amerikai főiskolai lövöldözésben

Egyelőre nem világos, ki és miért nyitott tüzet Oregon állam egyik főiskoláján.
Kapcsolódó cikkek

Riasztást kaptak az oregoni rendőrök az Egyesült Államokban helyi idő szerint délelőtt 10:40-kor, miszerint lövöldözés történt az Umpqua Community College nevű főiskola campusán – írja az NBC. Egyelőre nem tudni, ki és miért lőtt meg kit vagy kiket, cikkünket frissítjük a részletekkel.

A CNN szerint 10 halottja és 20 sebesültje van a támadásnak, más források 15 halottról is szólnak. A Los Angeles Times szerint 11 embert vittek kórházba, közülük ketten meghaltak. Az már hivatalos információ, hogy a támadót is elfogták a rendőrök, csak az nem világos, megsérült-e ő is. A lövöldözés a helyi média szerint a Snyder Hall nevű épületben történt. Sok diák elbarikádozta magát a tantermekben, némelyikük még ott van.

Az NR Today helyi lap már szemtanúkat is megszólaltatott. Dennis O”Neill, a főiskola alapítványának vezetője is hallotta a lövéseket, bezárta az ajtókat, hogy biztonságba helyezze a hallgatókat és ő is csak annyit hallott, hogy vannak áldozatok.  Jared Norman, aki ápolónak tanul szintén hallotta a lövéseket és aztán azt látta, hogy mindenki rohan. Ő ötvenedmagával egy büfében ragadt. Bent is ragadtak és félnek. Egy riporter “színtiszta káosz”-ként írta le a helyszínt.

A Huffington Post elég gyászos kontextusba helyezte a történteket: számításuk szerint ez az idei 45. idei iskolai lövöldözés az Amerikai Egyesült Államokban.

Umpqua az állam közepén fekvő 22 ezres Roseburg város mellett fekszik, a főiskolára 3300 nappali és 16 000 levelező tagozatos hallgató jár.