Elindult a menekültek Airbnb-je

A közösségi szállásmegosztó oldal nyomdokain indult a Refugees Welcome, amely segítségével a berliniek menedékkérőket fogadhatnak be lakásaikba – derül ki a The Guardian cikkéből.

Az alkalmazás, a menedéket keresőket köti össze azokkal, akik hajlandók megosztani a lakásukat velük. A fejlesztők lehetővé teszik, hogy a berlini tesztrendszer egész Európában elterjedjen – írja a The Guardian.

A német Refugees Welcome úgy írja le magát, mint a „menekültek Airbnb-je, és Afganisztánból, Burkina Fasóból, Maliból Nigériából, Pakisztánból, Szomáliából, valamint természetesen Szíriából érkezett bevándorlóknak kínál lakhelyet.

  

Eddig több mint 780 német regisztrált az oldalra, és 26 embert szállásoltak el a segítségével. Az oldal egyik alapítója, a 31 éves Jonas Kakoschke is vendégül lát otthonában egy Maliból érkezett férfit, Bakary Conant, aki arra vár, hogy megkaphassa a munkaengedélyét.

A cég szóvivője szerint a projekt igen sikeres, hiszen több országban is felajánlották már hasonló rendszer kiépítését, így például Görögországban, Portugáliában és az Egyesült Királyságban is indulhat hasonló. Ausztriában pedig már január óta működik hasonló.