Nem tesz közzé több lefejezős videót az Iszlám Állam

A terrorszervezet vezére aggódik, hogy egyesekben esetleg rossz kép alakulhat ki az ISIS-ről.

Levélben tiltotta meg médiairodáinak Abu Bakr al-Baghdadi, Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetője, hogy újabb lefejezős videókat tegyenek közé, mert azok sérthetnek más muszlimokat, akik gyermekei ijesztőnek találhatják az efféle felvételeket – írja a Mirror.

„A videók közzétételét, és nem rémtettek végrehajtását tiltotta meg” – emeli ki a lényeget, Ferid Hisso, szíriai ügyvéd, és politikus – aki szerint a barbár, brutális gyilkosságok ugyanúgy zajlanak a háttérben.

Az Iszlám Állam 2014. augusztus 19-én osztotta meg az első sokkoló videóját egy nyugati túsz lefejezéséről. Az áldozat James Foley, amerikai újságíró volt, gyilkosát, Jihadi Johnt később a brit, Mohammed Emwaziként azonosították. Azóta több amerikai, brit, és japán újságíró, és segélymunkás jutott Foley sorsára, majd megjelentek azok a videók, amiken az Iszlám Állam hóhérai magas épületekről löktek le homoszexualitással vádolt férfiakat, de elterjedtek felvételek olyan, hátborzongató kivégzésekről is, amik során egy medencébe merítettek megfulladni egy csapat ketrecbe zárt férfit.