Jó hír homofóboknak: Putyin nem hagyja cserben önöket

Heteró büszkeség zászlót tervezett az Egységes Oroszország párt. De az is lehet, hogy lopták.

Fontos év az idei az LMBTQI közösség számára: Írországban fülkeforradalomszerű népszavazás, az Egyesült Államokban pedig a legfelsőbb bíróság döntése adott szabad jelzést az azonos nemű párok házasságának.

Vannak persze, akiket kifejezetten elkeserítenek a fejlemények: mintha az ő boldogságuk kevesebb lenne attól, hogy másoknak is jut. Ilyen például Vlagyimir Putyin, orosz elnök és az ő Egységes Oroszország pártja. Bár a homoszexualitást nem tiltották be konkrétan, két éve olyan gumitörvényt hoztak, melyre hivatkozva bármikor odacsaphatnak az LMBTQI embereknek.

Amerika szivárványba borulásának hírére is, azonnal igyekeznek megüzenni a világnak: ők nem hisznek az egyenlősdiben. Az Egységes Oroszország új lobogót bontott: a heteró büszkeségét, amin egy ideálisnak tartott, háromgyermekes (két fiú, és egy lány) család képe látható, alatta a felirat: „igazi család” közösségi portálosan, hesteggel.

Kép: Instagram 

 

„Ez a mi válaszunk az azonos nemű házasságra, a család koncepciójának megcsúfolására. Figyelmeztetnünk kell mindenkit a meleg-hullám veszélyeire, és a tradicionális értékeket támogatnunk a hazánkban” – nyilatkozta a zászlóról Andrej Lisovenko, az Egységes Oroszország elnökhelyettese, az Izvesztyijának.

Miután a párt hívei elkezdték terjeszteni a vadonatúj lobogót a közösségi portálokon, felbukkantak fotók egy francia melegellenes mozgalom zászlajáról.

(via: SBS)