A chilei télbe repül Kövér László

Az államfők kivételével szinte minden potentáttal és magyarbaráttal találkozik az Argentínába és Chilébe látogató házelnök.

Kövér László hétfőn kora este hivatalos látogatásra utazik Chilébe és Argentínába – közölte az Országgyűlés sajtóirodája. Az Országgyűlés elnöke Chilében megbeszélést folytat Marco Antonio Núnezzel, a Képviselőház és Patricio Walkerrel, a Szenátus elnökével valamint Edgardo Riveros Marín külügyminiszterrel. Találkozik Jorge Insunza elnöki hivatalvezető miniszterrel és Jorge Burgos belügyminiszterrel, illetve a chilei parlamentben működő magyar baráti csoport tagjaival. Santiagóban koszorút helyez el az 1956-os és a Mindszenty-emlékműnél.

 

Kövér Lászlót argentínai látogatása idején fogadja Julián Domínguez, a Képviselőház elnöke és Amado Boudou, argentin alelnök, a Szenátus elnöke, illetve találkozik a parlamenti képviselők argentin-magyar baráti csoportjával is. Buenos Airesben koszorúval tiszteleg az I. világháborúban elesett magyar katonáknak emléket állító Hősök Falánál – derül ki a közleményből.

Kövér megbeszélést folytat a Chilei-Magyar Kereskedelmi Kamara tagjaival, az Argentínai Magyar Intézmények Szövetségének vezetőivel és a két latin-amerikai országban élő magyar közösségek, valamint az évtizedek óta ott működő magyar intézmények képviselőivel. Az elnöki delegáció tagjaként a házelnököt elkíséri Bartos Mónika képviselő, a magyar-latin-amerikai Interparlamentáris Unió (IPU) baráti tagozat elnöke.