Magyar nőkkel küzd az előítéletek ellen egy brit lap

Kent környékén is élnek már magyarok, de az őket övező előítéletek is megvannak. Ezért közölt cikket a helyi újság róluk.
Kapcsolódó cikkek

Cikkben ment neki a Nagy-Britanniába bevándorolt magyarok körüli sztereotípiáknak egy helyi brit hírportál, a Kent Online. Több magyar munkavállalón keresztül mutatják meg, hogy a magyarok nem azért mennek k, hogy élősködjenek a jóléti rendszeren, hanem hogy keményen dolgozzanak.

Felhozzák a 31 éves Trifuj Rita példáját, aki 2013-ban költözött Sittingbourne-ba, hogy tökéletesítse az angol nyelvtudását. Elmondta, hogy bébiszitterként dolgozott közben egy családnál és szereti a kisvárost, ahol lakik, bár nem túl szép hely. Egyre komolyabbak a tervei, egy autós cégnél dolgozik, és karriert meg jó pénzügyi hátteret szeretne elérni itt.

Urbán Máriával azt az előítéletet akarják leküzdeni, hogy a kelet-európaiak nem tesznek hozzá a brit gazdasághoz. Urbán a férjével és két gyerekével költözött ki, majd elvált, a volt férj és az egyik gyerek hazamentek Magyarországra. A nő a 16 éves másik fiúval maradt kint és jelenleg boltot akar nyitni. Szerinte a fia szereti az iskolát, ők pedig a kisvárost, ahol laknak. Hozzáteszi, kevés a magyar, hiányoznak a hazai ízek, viszont a helyiek kedvesek. A terve, hogy a gyereke itt maradjon, itt csináljon karriert.

Nagy-Britanniában választások lesznek a hétvégén, és a bevándorlók kérdése az egyik legégetőbb, amit egyes pártok elég kemény eszközökkel szabályoznának. A kint élő magyarokról mi is készítünk egy sorozatot, nézzen rá!.