Brutális mészárlás – 185 halott

Száznyolcvanöt katonát végzett ki Irakban az Iszlám Állam
Kapcsolódó cikkek

Száznyolcvanöt fogságba ejtett katonát mészárolt le kivégzésszerű módon az Iszlám Állam nevű terrorszervezet Irakban. A megölt  katonák között volt Hasszán Abbász Tufan tábornok, az iraki haderők első hadosztályának parancsnoka is. Ez a terrorcsoportnak az iraki hadsereg ellen elkövetett legnagyobb öldöklése azóta, hogy tavaly nyáron Tikrít elfoglalásakor a szélsőségesek közel 1300 katonát mészároltak le a Camp Speicher légitámaszponton.

Az Iszlám Állam fegyveresei pénteken foglaltak egy iraki katonai támaszpontot a Ramáditól 70 kilométerre északra található Tartar-tó mellett. A beszámolók szerint azért estek fogságba a bázis védői, mert elfogyott a muníciójuk. Száznegyven katonával a helyszínen végeztek a dzsihadisták, további negyvenöt katonát magukkal hurcoltak a Bagdadtól hetven kilométerre nyugatra fekvő Falludzsába, a dzsihadisták Anbár tartománybeli fellegvárába, és ott gyilkolták meg őket.

A nyugat-iraki Anbár tartomány jelentős részét ellenőrzése alatt tartja az Iszlám Állam terrorcsoport. Az iraki hadsereg kezén lévő tartományi központot, Ramádit folyamatosan támadják a szélsőségesek; a főként síita milíciákból álló iraki reguláris erőknek mindeddig sikerült megakadályozniuk a település elestét.

Címkék: irakiszlám állam