Különleges ajándékot kapnak a második royal bébivel egy napon születők

Ahogy György herceg érkezésekor, úgy kistestvére világra jöttekor is meglepi az újszülötteket a brit Királyi Pénzverde.

2015 darab szerencsehozó ezüst pennyt osztanak szét azok között a Nagy-Britanniában születő csecsemők között, akik Katalin és Vilmos második babájával egy napon jönnek világra.

Forrás: Facebook/The Royal Mint

Az intézmény sajtóközleménye szerint „ez egy megfelelő gesztus a már nagyon várt jövőbeni herceg vagy hercegnő üdvözlésére, és összhangban van azzal az évszázados hagyománnyal, miszerint egy ajándék ezüsttel jegyzik a születést a jó szerencse érdekében.”

Az ezüst érmékre egyebek mellett a születési évet ütik majd, vagyis 2015-öt, valamint Őfelsége a Királynő új, a pénzverde által márciusban bejelentett képmása is szerepel rajtuk. Emellett a forgalomban lévő egypennysek királyi pajzs dizájnja is látható lesz az ezüstpénzen.

Forrás: Facebook/The Royal Mint

Az intézménynél már ősidők óta tradíció, hogy a fontos történelmi eseményekre és különleges alkalmakra emlékérméket készítenek a brit királyok és királynők számára.

Fotó: Europress/John Stillwell

György herceg érkezésekor például 2013 ezüst pennyt osztottak szét az ugyanaznap, vagyis 2013. július 22-én születők között.

Továbbá limitált kiadású ötfontosokat is vertek a kisherceg tiszteletére, amelyeket napokon belül elkapkodtak a vásárlók. Egyes sajtóhírek szerint ez utóbbit is tervezik kistestvére érkezésére, de a Királyi Pénzverde egyelőre ezt nem erősítette meg.

Györgyöt egyébként a keresztelőjére további ötfontosokkal ünnepelte az intézmény, ahogy 2014-ben első születésnapjára is adtak ki hasonló érméket.

Forrás: Facebook/The Royal Mint

A mostani szerencsehozó ezüstpénzek a közlemény szerint elegáns, korabeli csomagolást kapnak, királyhoz méltó bíbor szalaggal átkötve – ahogy írják, „egy különleges ajándék, amely lányoknak és fiúknak is tökéletes”.

Azok a szülők, akiknek gyermeke a második royal bébivel egy napon születik, a brit Királyi Pénzverde (The Royal Mint) Facebook oldalán jelenthetik majd be igényüket az emlékérmére a születés után hatvan napig.

A szervezet FB oldalán azonban már most nagy az érdeklődés, rengetegen akarnak szerencse pénzt, és többet tudni a részletekről.

Az egyik izgatott anyuka például azt írta pár napja:

„Nekem már van egy királyi pennym a lányom 2013. július 22-i születéséről, amikor György herceg is meglátta a napvilágot. A második gyermekemet pedig április 18-ra várom – soha nem lehet tudni, lehet, hogy szerzünk még egy érmét!”

Egy másik várandós anyuka egy érdekes egybeesésről számolt be:

„Én 16-ra várom a kisbabámat, és engem Katalinnak, a páromat pedig Vilmosnak hívják.”

Arról nincs hír, hogy az említett hölgyek azóta megszültek-e.

Egy harmadik kommentelő mókás névválasztásról írt:

„Április másodikán szültem meg a gyermekemet, és vicces módon éppen Pennynek neveztük el. Sajnos nem ugyanaznap született, mint a royal bébi, de azért nagyon szerettem volna egy emlékérmét.”

A hozzászólók között egy Angliában élő magyar kismama is felbukkan. Ezt írja:

„Ez egy valódi versenynek tűnik! :-) Dolgozom rajta, hogy meglegyen az a penny. :-)”

Az intézmény még nem hozta nyilvánosságra az emlékérem megszerezésére vonatkozó részletes feltételeket, de ígérete szerint hamarosan megteszi.