India menti ki a magyarokat a jemeni pokolból

Menekülnek az országból az emberek. Most nem ment ki a TEK menteni.
Kapcsolódó cikkek

Jemenben egyre rosszabb a helyzet, az ottani külföldiek menekülnek a polgárháború pusztítása elől. Eddig a nagyobb hatalmak közül India indított mentőakciót, repülőkkel és hadihajókkal menekítik ki az embereket. 

Eddig 26 ország kért tőlük segítséget, köztük Magyarország is, írja a Bors. Több mint háromezer indiait és 220 más állampolgárt mentettek eddig ki. 

A Bors rákérdezett a külügynél, ahol azt mondták, hogy 10 magyar család él Jemenben. Ezt a körülbelül 33 magyart menti most ki az indiai hadsereg. 

Nyolc család a fővárosban, Szanaa-ban van. Egy család attól 160 kilométerre, egy pedig Áden városában lakik. Ők a rijádi nagykövetségre mentek be segítséget kérni. Jemenben nincsen se magyar nagykövetség, se konzulátus. 

A 33 magyarból eddig négyet sikerült kimenteni. A minisztérium azt mondta, folyamatosan keresik a lehetőséget a mentésre, hat magyar misszió áll készen az evakuálásra. 

A szaúdi nagykövetség azt mondta, hogy hét magyar kivételével már mindenkit sikerült értesíteni arról, hogy mikor lesz a következő mentőakció.