Egy köpés miatt bekamerázták az osztálytermet

Egy kolozsvári iskola igazgatója kemény döntést hozott azután, hogy egy diák leköpött egy tanári széket. Mivel nem lett meg a tettes, kollektív büntetésként bekameráztatta az osztálytermet. Ezzel nem mindenki értett egyet, kedden le kellett szedni a kamerát.

Furcsa megfigyelési botrány robbant ki Erdélyben: a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium XI. osztályának termét bekamerázták egy köpet miatt – írja a Transindex erdélyi hírportál. A diákok persze felháborodtak, hogy egy leköpött tanári szék miatt ilyen módszereket alkalmaz az iskola, de Popa Márta igazgató megvédte a döntést. A lap úgy tudja a diákoktól, február 17-én történt az incidens, a kamerákat 25-én szerelték fel, és nyolc órában figyelik a termet. A szülőket erről nem értesítették.

Az igazgatónő szerint kaptak engedélyt a főtanfelügyelőségtől a kamerára, ami nem vesz hangot. Szerinte a gyerekek és a tanárok védelmében kellett ezt meglépni. A felvételeket nem teszik közzé, és amint kiderül a köpködő személye, leszerelik a kamerát, amivel szerinte a szülők is egyetértettek. A helyzet alakulása mást mutat, kedden két egymás utáni szülői értekezletet követően leszedték a kamerákat.

Az osztály amúgy nemes bosszút állt, készített egy Való világos paródiavideót az egész orwelli történetről. Osztályvideóhoz képest elég jó, tízezres nézettséget értek el vele a YouTube-on.