Politikusok is érintettek a pedofil ügyekben

Az angol rendőrség évtizedeken át hallgatott el pedofil ügyeket. Egy most kezdett vizsgálat szerint egyes rendőrök bizonyítékokat tüntettek el, lassították a nyomozást. A gyerekmolesztálási esetekben politikusok is érintettek voltak
Kapcsolódó cikkek

Három évtizeden keresztül akadályozták angol rendőrök, hogy gyerekmolesztálási ügyek végére pont kerüljön. 1970 és 2000 között több ügyben sem jutott semmire a híres Scotland Yard, illetve sok mindenre jutott, de az összegyűjtött bizonyítékok egy részét megsemmisítették – írja a France24.com.

A pedofil ügyekben több politikus és rendőri vezető is érintett volt. Az ügyet most a BBC-n keresztül nyilvánosságra hozó egykori rendőr felidézett egy esetet, amikor egy liberális képviselőt értek in flagranti fiatal fiúkkal, majd néhány óra múlva szabadon is kellett bocsátaniuk.

Később a hivatali titkokra vonatkozó törvényre hivatkozva kötelezték őket a bizonyítékok eltüntetésére. A BBC riportjából az is kiderült, hogy a szexpartikra rendelésre szállították a gyerekeket. Az egyik érintett fiú tavaly decemberben beszélt a rendőröknek az őt ért szexuális molesztálásról, arról, hogyan vitték őket London külvárosaiba, katonai bázisokra, egyben azzal is megvádolt akkori ismert figurákat, hogy közük lehet 3 gyerek halálához.

Tavaly nyáron már kiderült, hogy 2000 előtt 114 gyerekmolesztálási dosszié tűnt el a rendőrségről, ezekben volt olyan is, amiben politikusok érintettek.