Nyemcov-gyilkosság: a volt orosz miniszterelnök is megszólalt

Mihail Kaszjanov sem hiszi el, hogy vallási okból ölték volna meg az orosz ellenzéki politikust.

Mihail Kaszjanov volt orosz miniszterelnök kétségbe vonja azt a magyarázatot, ami szerint azért ölték meg Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikust, mert negatív kijelentéseket tett az iszlám vallásra – tudósít az MTI.

Kaszjanov elmondta: Nyemcov az oroszországi kisebbségek, különösképp a muzulmán közösség jogainak védelmezője volt. A politikus, aki még 2000-ben, már ugyancsak Putyin elnöksége alatt volt kormányfő, hozzátette, hogy Borisz Nyemcov a csecsenföldi háború heves ellenzője volt.

Hazugság, hogy Nyemcovot muzulmánok ölték meg – mondta a volt miniszterelnök, aki hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak továbbra is nyomást kell gyakorolnia Putyinra az oroszországi jogsértések miatt.

Hétfőn számoltak be arról orosz rendőrségi források, hogy Zaúr Dadajev, a gyilkosság első számú gyanúsítottja azt vallotta, azért ölték meg a politikust, mert negatív kijelentéseket tett a muszlimokra. Ezt nemcsak Kaszjanov, de az egész orosz ellenzék kétkedve fogadta, úgy gondolják, ezzel akarják elterelni a figyelmet Putyinról.