A pápa az Iszlám Állam kivégzéseiről: testvéreink vére égbekiáltó tanúság

Ferenc pápa anyanyelvén kelt ki a szélsőséges iszlamista szervezet líbiai szárnyaellen, akik 21 egyiptomi koptot fejeztek le.
Kapcsolódó cikkek

Csak annyit mondtak: Jézus, segíts rajtam! Csak azért ölték meg őket, mert keresztények voltak. Keresztény testvéreink vére égbekiáltó tanúság. Lényegtelen, hogy katolikusok, ortodoxok, koptok vagy protestánsok, mindannyian keresztények” – mondta a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa egy skót delegációnak adott audienciát követően szólalt meg a lefejezésekkel kapcsolatban. Az eredeti, olasz nyelvű beszédétől eltérve anyanyelvén, spanyolul kelt ki a dzsihadisták tette ellen.

Az Iszlám Állam líbiai szárnya vasárnap este tett közzé a videofelvételt 21 egyiptomi kopt keresztény lemészárlásáról. Az ötperces felvételen látható, ahogy a tenger partjára vezetik, térdre kényszerítik és lefejezik őket mint “a kereszt népét, az ellenséges egyiptomi egyház követőit”. A videofelvételen beszélő terrorista észak-amerikai akcentussal beszélt, és többek között azt mondta: “Allah segedelmével leigázzuk Rómát”.

Az Iszlám Állam líbiai ága január elején jelentette be, hogy foglyul ejtette az egyiptomi keresztényeket, akik az építőiparban dolgoztak Líbiában. Szirt városából rabolták el őket.