Két kamion zúzta szét autóját, karcolásokkal megúszta

Hihetetlen szerencsével maradt életben egy amerikai férfi egy oregoni autópályán történt tömeges karambolban. A kisteherautója roncsai közé szorult túlélőt mutató képek bejárták a világsajtót.
Kapcsolódó cikkek

A 27 éves Kaleb Whitby az idahói Council városába tartott, hogy átvegyen két teherautónyi szarvasmarhát, amikor belekeveredett a oregoni 85-ös államközi autópályán történt, 26 járművet érintő tömegkarambolba – jelentette a helyi sajtó. A férfi egy kanyar után, egy lefagyott lejtőn csúszott bele az előtte keresztbe fordult kamionba a ködös úton, majd magatehetetlenül figyelte, ahogy megpördült kisteherautója felé száguld egy másik kamion is, ami hatalmas csattanással vágódott neki, szinte teljesen megsemmisítve a több mint hat méter hosszú kisteherautóját.

A Chevrolet Silverado a két kamion közé szorult, és az egész járműből csak annyi maradt meg, ahol Whitby óriási szerencsével szinte karcolások nélkül meg tudta úszni a karambolt. A roncsok közé szorult férfiről egy kamionsofőr, Sergi Karplyuk készített fényképet, aki járművével szintén a tömeges karambol egyik utolsó résztvevője volt. Whitby a The Oregonian című lapnak elmondta: a képen azért tűnik olyan nyugodtnak, mert tudta: több jármű már nem fog beléjük csapódni.

 
Fotó: Sergi Karplyuk 

Nagyjából fél órával a karambol után, Whitby az arra járó emberek segítségével kiszabadult a roncsok közül, méghozzá elmondása szerint meglepően könnyedén. „Egy fickó kiszabadította a lábamat, és utána egyszerűen ki tudtam csúszni az autóból” – mondta el a szerencsés férfi a CNN-nek. Whitby nem csak életben maradt, alig sérült meg. A beszámolók szerint csak a bal szemöldökén volt egy kis zúzódás, valamint pár kisebb sérülés a jobb kézfején, amit két sebtapasszal el lehetett látni.

 
Fotó: Sergi Karplyuk

A helyi rendőrség közlése szerint a tömeges karambol elindítója egy kamion volt, ami a lefagyott úton megcsúszott, majd keresztbeállt az autópályán, amibe végül 26 jármű, főleg kamionok csapódtak. Az ütközésekben 12 ember sérült meg, közülük ketten súlyosan, de senki sem halt meg.