Két embert tartóztattak le az ünnepi pénzeső után

Félmilliárd forintnyi hongkongi dollárnak veszett nyoma egy pénzszállító autó balesete után, köszönhetően az „élelmes” járókelőknek.
Kapcsolódó cikkek

Eddig két embert, egy 43 éves férfit, és egy 36 éves nőt tartóztatott le a hongkongi rendőrség a karácsonyi pénzeső után. A gyanúsítottak egy taxiban utaztak december 24-én este Hongkongban. A Gloucester Roadon a G4S biztonsági cég pénzszállító furgonja mögött haladtak, amikor kinyílt a jármű hátsó ajtaja és 15 millió hongkongi dollár (megközelítőleg félmilliárd forint) ömlött a forgalmas útra. A pénznek alig tíz perc alatt nyoma is veszett, köszönhetően a gyűjtögető hajlamú járókelőknek – írja a South China Morning Post.

Az elveszett pénznek, eddig valamivel több, mint a harmada került elő. A biztonsági kamerák felvételei alapján azonosított pár lakásán, az ágy alá rejtve 165 ezer dollárt (több mint 5,5 millió forintot) találtak meg. A gyanúsítottak elismerték, hogy az összeget a Gloucester Roadon szedegették össze. Rajtuk kívül harminc embertől került elő a pénzből, különböző összegekben: ők a rendőrség felhívására önként szolgáltatták vissza az elemelt bankókat. A hatóságok ugyanis közölték, hogy az utcán gyűjtött pénz megtartása lopásnak számít, és akár 10 év börtön is járhat érte.

A G4S alkalmazottai egyébként észre sem vették, hogy mi történt egészen addig, amíg el nem érték a célállomásukat. Az autóban egyébként összesen 17,5 milliárd forintnak megfelelő összeget szállítottak. A biztonsági szolgálatot szerződtető Bank of China közleményben tudatta, hogy a G4S bocsánatot kért a történtekért és a kár megtérítését ígérte.