Kukába dobták a kínai egyetem kabalakutyáját

Az intézmény vezetősége azt mondja, az állattal azért kellett végezniük, mert veszélyt jelentett a tanárokra és a hallgatókra is.

Azután, hogy hosszú éven át senkit nem zavart, sőt, idővel állandó résztvevője lett az egyetemen tartott előadásoknak, a kínai Yanglin tartományban található Northwest A&F Egyetem vezetősége úgy döntött, elpusztítja a kis fehér keveréket. Látszólag fogalmuk sem volt, hogy Casper az elmúlt években az egyetem szerves részévé vált.


Képek forrása: Daily Mail 

Nem csoda, hogy azután, hogy kiderült, a vezetőség több kóbor társával együtt kivégezte Caspert, majd testét egyszerűen a szemetesbe hajította, a hallgatók felháborodtak. „Casper rendkívül jó hatással volt az emberekre. Sokkal felszabadultabbak voltak az órák, amiken benn volt, jobban tudtunk haladni” – nyilatkozta a 21 éves Xiong Hou, majd hozzátette, tudomása szerint egyik oktatós sem panaszkodott arról, hogy óráit egy kutya is rendszeresen látogatja.

 

Az általános felháborodásra nem sokkal később reagált az egyetemi vezetés is. Az intézmény szóvivője elmondta, azért döntöttek a kóbor állatok likvidálása mellett, mert kiborogatják a kukákat és veszélyesek, nem tudni ugyanis, mennyire agresszívak. Az egyetem egyik hallgatója azonban azt mondja, ezek csak kifogások. A 23 éves Xiao Wang biztos benne, hogy a vezetőség azért mérgezte meg a kutyákat, mert féltek attól, hogy rossz fényt vetít majd az intézményre, ha híre megy, hogy kóbor kutya látogatja az előadásokat.