Belefutott a gyilkosba a helyszínre igyekvő újságíró

Az elkövető könnyek között vallott be mindent, aztán megint elővette a fegyverét.
Kapcsolódó cikkek

Az ausztrál 7NEWS operatőre, Peter Steer épp a Queensland állambeli Noosa Heads városába tartott, ahol a rendőrség közleménye szerint csütörtök reggel meglőttek egy nőt. 

A tudósítással megbízott kameraman percekre volt a helyszíntől, mikor egy mezítlábas férfi leintette a sztrádán. “Leszállt a motorjáról, megközelített és azt mondta, van egy sztorija” – nyilatkozta Steer saját munkaadójának. “Mondtam neki, hogy akkor siessen, mert egy lövöldözés színhelyére igyekszem. Erre azt válaszolta, hogy ő lőtt.

Steer azonnal forgatni kezdett. “Remélem jól van, azt hiszem meghalt” – vallott be mindent a szó szerint véres kezű elkövető. “Megadom magam Istennek.

Később kiderült, hogy ez utóbbi kijelentéssel az öngyilkosságra utalt, ugyanis ismét előkapta a fegyverét, ellopta a híradós furgonját és belehajtott a legközelebbi benzinkútba. Szerencsére az operatőr által hívott rendőrség még azelőtt odaért, hogy lángra lobbanthatta volna az üzemanyagot.

A meglőtt nőt kritikus állapotban szállították kórházba, de szerencsére túlélte a támadást. Az operatőrnek nem esett bántódása – igaz, aznap hazaengedték, hogy kipihenje a lelki próbatételt.