Nyolc újszülöttjét ölte meg, mert nem akart abortuszra menni

Egy ötvenéves francia ápolónő beismerte, hogy módszeresen megfojtotta és eltemette csecsemőit.

A nő azzal próbált védekezni, hogy a gyilkosságok elévültek, mert azokat több mint tíz éve követte el. A gyanú akkor vetődött fel, amikor Dominique Cottrez korábbi otthonának új lakói a kertben ásás közben emberi csontokra bukkantak. A rendőri nyomozás során kiderült, hogy két csecsemő maradványairól van szó, akiket még akkor temettek el, amikor a nő ott élt. A hatóságok ezután felkutatták Cottrez mostani házának kertjét, ahol hat további csecsemőholttestre bukkantak fekete szemeteszsákokban.

 Fotó: AFP

A nő testalkata miatt senkinek nem tűnt fel, hogy terhes. A bíróságon elmondta, hogy nem akart több gyereket, de abortuszra sem akart menni. A gyermekeket ezért titokban megszülte, majd holttestüket eltüntette. Dominique Cottrez férje tagadta, hogy bármit tudott volna a történtekről, ugyanakkor ellene is eljárás van folyamatban, bűnpártolással gyanúsítják.

A párnak két huszonéves lánya van és mindkettőnek egy-egy fiúgyermeke. Az egyik lány azt mondta, hogy anyjukat gondoskodó nagymamaként ismerték, akikre szívesen bízták gyermekeiket és felfoghatatlannak tartják, hogy ezt meg tudta tenni.

Nem ez volt az első ilyen eset Franciaországban – 2010-ben egy nő 15 év börtönt kapott, miután beismerte, hogy megölte hat gyermekét és a pincében rejtette el holttestüket. 2009-ben egy nő nyolc évet kapott, mert három csecsemőjével végzett – egyikük holttestét elégette, a másik kettőt a fagyasztóban rejtegette – írja a brit Mirror.