Lemondott a szlovén gazdasági miniszter

Jozef Petrovicről a médiában olyan információk jelentek meg, hogy két évvel ezelőtt része volt egy több millió eurós csalásban, amelyet állami pénzekkel követtek el.
Kapcsolódó cikkek

Jozef Petrovic, aki Miro Cerar miniszterelnök pártjának tagja, a kormányfővel folytatott konzultáció után, péntek este jelentette, hogy lemond posztjáról. Hozzátette, hogy nem követett el törvénytelenséget, csak azért mondott le, hogy bizonyítani tudja az ellene felhozott vádak alaptalanságát.

A sajtóban megjelent információk szerint Cerar két évvel ezelőtt igazgatója volt egy, az államnak irodafelszereléseket szállító vállalatnak. A cégnél a korrupcióellenes vizsgálat során csalást állapítottak meg, ugyanis árak rögzítéséről egyezett meg más vállalatokkal, és így eurómilliókkal károsították meg az államot.

Cerar miniszterelnök elfogadta alig egy hónapja hivatalban lévő miniszterének a lemondását, de sajnálatát fejezte ki a távozása miatt. A kormányfő azt is jelezte, hogy bízik Petrovic ártatlanságában.

Jozef Petrovic a második kormánytag, akit a fiatal szlovén kormány néhány napon belül elveszít. Violeta Bulc miniszterelnök-helyettes azért távozott a kabinetből, mert ő lesz az ország új képviselője az Európai Bizottságban Alenka Bratusek volt kormányfő helyett, akit az Európai Parlament képviselői nem találták alkalmasnak erre a feladatra.