Saját parancsnokukat végezték ki az ukrajnai szakadárok

A kelet-ukrajnai oroszbarát fegyveresek golyó általi halálra ítélték a Rovenek szakadár kommandó parancsnokát, amit azonnal végre is hajtottak.
Kapcsolódó cikkek

Vlagyimir Verjovkát az ukrán UNIAN hírügynökség értesülései szerint az úgynevezett Luhanszki Népköztársaság egyik oroszországi zsoldosokból álló zászlóalja fogta el és állította a rögtönítélő hadbíróság elé. A vád banditizmus volt ellene. A parancsnokot a rövid tárgyalás végén bűnösnek találták és a helyszínen agyonlőtték.

Verjovka már a kelet-ukrajnai fegyveres harcok kezdetétől aktív szerepet játszott a Luhanszk megyei közigazgatási épületek elfoglalásánál, melyek során különös kegyetlenségéről vált hírhedtté. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezúttal mivel vonta magára a bajtársai haragját. Az egy ideje ismeretes, hogy fokozott rivalizálás tapasztalható az egyes szakadár fegyveres csoportok között. A helyi önvédelmi csoportok, a Csecsenföldről érkezett kommandók és az orosz zsoldosok olykor egymás állásait is lövik.

A szakadárok által ellenőrzött területeken hadiállapotot hirdettek, így gyakorlatilag statárium van érvényben. A rögtönítélő bíróságok már a legkisebb kihágást vagy fegyelemsértést is halállal büntetik.