Zsirinovszkij összes esze elment

Nagyon éli a háborús hangulatot a Putyinnal jó kapcsolatot ápoló botrányhős politikus. Orosz bűnözőket küldene Ukrajnába harcolni – írja a Napi.hu.

Vlagyimir Zsirinoszkij nacionalista politikus, a Duma alelnöke a napokban azt nyilatkozta, hogy Putyin orosz államfő már döntött a harmadik világháború kirobbantásáról, amiben először Lengyelországot és a balti államokat kell földig rombolni. Szélsőséges pártja Putyin hű támogatója. Kicsit aggódnak kijelentései miatt világszerte, mert gyakran ő hangoztat olyan állításokat és indít olyan kezdeményezéseket, amit az ország vezetői nem mernek megtenni.

Putyin úgy reagált Zsirinovszkij kijelentéseire, hogy amit a politikus mondott, az a saját személyes véleménye, ami nem mindig esik egybe a hivatalos orosz állásponttal. „Mégis magával ragadó szónok és joga van azt mondani, amit gondol, mert nálunk szólásszabadság van” – hangsúlyozta Putyin.

 Getty Images / Szergej Gunyejev

Ezen felbátorodva Zsirinovszkij újabb agymenéssel állt elő és javasolta az Orosz Birodalom újjáépítését, a cári himnusz és lobogó visszaállítását és azt, hogy Putyin kapja meg a Legfelső Vezető címet. Kiállt az orosz gazdaság hadiállapotra állítása és a katonai csapatösszevonások mellett, „hogy féljen az egész világ” és azt is mondta, hogy be kell avatkozni Ukrajnába, mégpedig úgy, hogy az orosz börtönökből kiengedett bűnözőket küldenek Luhanszk és Donyeck védelmére.