14 ezer gumikrodokillal végeztek a vámosok

A Hongkongban feladott játékok megérkeztek Franciaországba, de vesztükre, nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak, ezért elpusztították őket.
Kapcsolódó cikkek

Megsemmisítettek 14 ezer felfújható gumikrokodilt a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren – jelentette be a vámhivatal. A strandok és medencék kedvelt játékai nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak, ezért kellett őket elpusztítani. A krokodilokat Hongkongban adták fel, és Franciaországban kellett volna értékesíteni őket.

Saját speciális laboratóriumuk és a Lille-i fogyasztóvédelmi hatóság segítségével a párizsi repülőtér vámosai azonban megállapították, a gumikrokodilok “nem felelnek meg az Európai Unióban érvényes biztonsági előírásoknak”.

Számos ellentmondást fedeztek fel például a csomagoláson: eszerint a krokodil három évnél fiatalabb és 45 kilogrammnál könnyebb gyerekeknek számára való, míg a játékon látható piktogramm 80 kilogrammig és hatéves kortól ajánlja a játékot.

A vámhivatal nagy figyelmet szentel a felfújható tárgyakra, mert igen veszélyesek, ezért nyáron megkettőzzük az ellenőrzést – közölte a vámhivatal szóvivője.