Botrányos Twitter-üzenet Márquez haláláról

"Hamarosan együtt lesznek a pokolban" - ezzel a kommentárral tett közzé egy Castrót és Márquezt együtt ábrázoló fotót a Twitteren egy kolumbiai képviselőnő.
Kapcsolódó cikkek

Felháborodást váltott ki Kolumbiában egy politikus Gabriel García Márquez író halálával kapcsolatos üzenete az egyik közösségi portálon.

Maria Fernanda Cabal jobboldali képviselőnő olyan fényképet tett közzé a Twitteren, amelyen a Nobel-díjas kolumbiai szerző a kubai forradalom vezéralakjával, Fidel Castróval látható együtt. A fotó alá ezt írta: “Hamarosan együtt lesznek a pokolban”.

A politikus pénteken törölte a bejegyzést. Pártja, a Demokratikus Központ (Centro Democrático), amelyhez Álvaro Uribe volt elnök is tartozik, közleményben tudatta: megerősíti, hogy büszke az író kiemelkedő munkásságára. Márquez a szépirodalom csúcsára vezette Kolumbiát – írták.

Castróval való barátsága és a kubai forradalom melletti kiállása miatt politikai tekintetben minidig is kritikusan viszonyultak Márquezhez a konzervatívok.

A Nobel-díjas író 87 éves korában, csütörtökön hunyt el. Holttestét még aznap elhamvasztották, de egyelőre kérdéses, hogy hol helyezik örök nyugalomra.