Nem akar vécét pucolni Berlusconi

Az adócsalás miatt elítélt korábbi olasz miniszterelnök fel van háborodva azon, hogy közmunkát kell végeznie.

Silvio Berlusconi puccsnak nevezte parlamenti mandátumának közelgő elvesztését – írja a Reuters. A korábban pikáns szexpartikat is rendező olasz politikus szerint az olasz államelnöknek, Giorgio Napolitanonak anélkül kellene őt kegyelemben részesíteni, hogy ő egyáltalán kérvényezné azt, holott a hatályos jogszabályok szerint ez elengedhetetlen feltétele a közkegyelem megadásának, de Berlusconi szerint ez jár neki.

Az augusztusban adócsalás miatt elítélt 77 éves politikus pártja, a Forza Italia fiatal szimpatizánsai előtt elmondott beszédében hangsúlyozta, a jövő héten valószínűleg megfosztják parlamenti mandátumától, de ő ebbe nem akar beletörődni.

De még ennél is jobban zavarja az ítélet szerinti egy év közmunka. „Ha vécét kell takarítanom, az nemcsak engem, hanem egész Olaszországot nevetségessé teszi!” – tette hozzá.

A helyzetet már a náci Németországhoz is hasonlította Berlusconi

Korábban a politikus azt nyilatkozta, az ellene folyó eljárások miatt gyermekei úgy érzik magukat, mint ahogy a zsidó családok érezhették magukat Hitler uralma alatt Németországban”, majd hozzátette, egész Olaszország szembefordult vele.