Életveszélyes: autósok küzdenek az első hóval

Bár az előrejelzések szerint nálunk pénteken eshet le az idei első hó, vannak országok, ahol már hetek óta komoly gondot okoz a tél.
Kapcsolódó cikkek

Oroszországban például elkészült, és felkerült a netre az első olyan havas videó, amelyen a csúszós úton, teljes erőből féket taposó, majd egymásnak koccanó autósok próbálnak – saját testi épségüket sem sajnálva – megálljt parancsolni a több tonnás kocsiknak.

(A találatért köszönet a vezess.hu-nak!)

Németországban videó ugyan még nem, fotók azonban rakatszám készültek. Hólapátolás, elhavazott utak, gyönyörű fehér táj – a dél-bajorországi Görisried közelében például már javában tombol a tél.

Hóban nincs hiány az osztrák sípályákon sem, aki fehér hegycsúcsokra vágyik, kattintson! Aki pedig arra kíváncsi, milyen időnk lesz Szenteste, itt elolvashatja!

A magyar autók felén nincs téli gumi

Az autósok általában csak az első havazások után váltanak téli gumikra, noha szakemberek szerint a nyári gumiabroncsokat már akkor érdemes lecserélniük az autósoknak, ha a hőmérséklet tartósan plusz hét Celsius-fok alá süllyed. A Magyar Gumiabroncs Szövetség felmérése szerint azonban magyar autósok fele a veszélyek ellenére egyáltalán nem vált téli abroncsra, akik igen, jellemzően 3-6 évig használnak egy-egy téligumiabroncs-szettet – írja a vezess.hu.

Az első hókotrók mindenesetre már Magyarországon is munkába álltak. Egy olvasónk le is fotózta, íme!

Az első hópelyhekre azonban pétenkig várni kell. De addig is szavazzon!

survey service