Ön fizetne azért, hogy rács mögé kerüljön?

Több olyan hotel is létezik, ami egykor működő börtön volt. Némelyiket teljesen átalakították, de van olyan is, amelynek épp a börtönatmoszféra a vonzereje.

Az egyik ilyen szálloda a bostoni Liberty Hotel, ahol az ügyfelek 400 dollárt fizetnek éjszakánként azért, hogy koktélokat szürcsölgessenek olyan szobákban, melyek korábban cellák voltak. A hotelben meghagyták a rácsokat, az ebédlő pedig tényleg olyan, akár egy méretesebb cella.

Kiűzték a gonosz szellemeket

A tulajdonos elmondta, a helyiek arra panaszkodtak, hogy elég félelmetes egy olyan helyből hotelt csinálni, ami korábban erőszakos bűnözők “otthona” volt, ezért gondolt egyet és hívott egy tibeti szerzetest, aki vállalta, hogy kiűzi a rossz szellemeket. Ehhez tüzet is használt, a történet vége pedig az lett, hogy a szomszéd rájuk hívta a tűzoltókat.

Forrás: libertyhotel.com

Szó szerint a rácsok mögött alszanak

A Liberty Hotel egy luxushotel, nála sokkal egyszerűbb a ljubljanai Hostel Celica, amely 20 vendéget tud fogadni, akik mind szó szerint rácsok mögött töltik az éjszakát. A cellákat művészek pofozták ki, akik nem sokat változtattak: alap dolgokkal szerelték fel őket – van például kényelmes matrac – de tulajdonképpen tényleg olyan, mintha egy börtönben lennénk.

Forrás: hostelcelica.com

 

 

Ha kíváncsi a többi cellaszállóra is erre menjen tovább.