Zseniális húzás a telemarketinges hívások ellen

Egy brit férfi ötletével még pénzt is keresett a kéretlen és sokak életét megkeserítő hívásokkal.
Kapcsolódó cikkek

Lee Beaumont módszere lenyűgözően egyszerű volt. Kért és alig 10 fontért kapott is egy olyan 0871-el kezdődő telefonszámot, amit felhívva a telefonáló 10 pennyt fizet percenként, amiből a férfi 7 pennyt kapott meg. Ezután mindenhol ezt a telefonszámot adta meg – csak barátai és családtagjai tudták „rendes” telefonszámát – mondta el a férfi a BBC-nek.

A fizetős telefonszám megszerzése után minden banknak és szolgáltatónak azt a számot adta meg, mint otthoni számát. Elmondása szerint „nagyon őszinte” volt, és minden alkalommal elmondta, hogy az egy fizetős szám, és szinte minden cég elfogadta ezt – amelyik nem, annak mondta, hogy e-mailben keressék.

A telefonszám csere után a havi 20-30 telemarketinges hívás a felére csökkent. Az elmúlt hónapban már csak 13 olyan hívást kapott, amelyben megpróbáltak rásózni valamilyen terméket, vagy szolgáltatást. Amit lassan már bánni is kezdett. Elmondása szerint ugyanis az új telefonszámmal már 300 fontot (százezer forint) keresett, és már nem lerázni akarja a telemarketingeseket, hanem inkább hosszan beszéltetni őket – és közben számolja a pénzt, amit ezzel keres.