Savmérgezésben halt meg a fiatal modell

Szakértők szerint a 23 éves fiatalember véletlenül ivott savat.
Kapcsolódó cikkek

Savmérgezés okozta David Hockney világhírű brit képzőművész fiatal férfimodelljének és asszisztensének nagy visszhangot keltő halálát márciusban. Dominic Elliott szervezetében kokain és ecstasy nyomaira bukkantak – derült ki a csütörtökön közzétett orvosszakértői vizsgálatból.

Hockney asszisztense és közeli barátja, többször megfestett modellje március 17-én halt meg, azután, hogy súlyos állapotban szállították kórházba a 76 éves fotós-festő bridlingtoni házából. Hockney volt élettársának elmondásából kiderült, ő és a modell sokat ivott és drogozott március 16-án. A festő aludt, amikor asszisztense rosszul lett.

David Hockney Nagy-Britannia legjelentősebb élő képzőművészei közé tartozik. 2008-ban festette meg először Dominic Elliott képmását.

A főként úszómedencés képeiről híres Hockney több évtizedes kaliforniai tartózkodás után jelenleg szűkebb hazája, az észak-angliai Yorkshire tájait festi. Egy nagyobb tavalyi kiállítása a londoni Királyi Művészeti Akadémián 600 ezer látogatót vonzott.