Bérgyilkost fogadott egy óvónő volt férjére

Csak azt nem tudta, hogy egy fedésben lévő rendőrrel kötött üzletet.
Kapcsolódó cikkek

Az amerikai Virginia államban élő 47 éves óvónőt még februárban tartóztatta le a helyi rendőrség, miután megegyezett az általa bérgyilkosnak hitt rendőrrel arról, hogy nyolcezer dollárért cserébe elteszi láb alól volt férjét – írta a Roanoke Times. Angela Nolant azután húzta csőbe az állami rendőrség, hogy egyik munkatársával beszélt a bérgyilkosságról, aki viszont ahelyett, hogy segített volna a gyilkosságban, a rendőrséghez fordult.

Nolant az „áruló” kollégája hozta össze a „bérgyilkossal”, akivel egy autóban ülve beszélték meg a gyilkosság részleteit. A megbeszélésről készült felvétel tanúsága szerint a nő azért akarta megölni 64 éves volt férjét, mert az életét és közös gyerekük életét féltette Paul Stricklertől, akitől 2011-ben vált el, és aki egy távoltartási végzés miatt nem mehetett a közelükbe. A nő és a „bérgyilkos” végül nyolcezer dolláros összegben egyezett meg, aminek a felét Nolan már a megbeszélés közben átadta a férfinak.

A februárban letartóztatott és tárgyalását azóta előzetes letartóztatásban váró nő kedden váratlanul bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt, pár héttel azelőtt, hogy elkezdődött volna pere – írta a Times. Büntetése nagyságáról augusztusban döntenek. Öt és negyven év közötti börtönbüntetésre számíthat.